Elton John krijgt eigen herdenkingsmunt

Na Queen heeft ook Elton John van de Britse Koninklijke Munt een eigen collectie van herdenkingsmunten gekregen. Met die collectie eert de Britse Koninklijke Munt de meer dan 50-jarige carrière van de Britse zanger. De herdenkingsmunten, die deel uitmaken van de Music Legends serie, zijn verkrijgbaar in een gouden, zilveren en met briljanten bezette versie.

Elton John is zeer vereerd met de herdenkingsmunten “De laatste paar jaren bevatten de meest memorabele momenten uit mijn carrière en dit is opnieuw een nieuwe nederige mijlpaal op mijn reis."

De herdenkingsmunt werd ontworpen door Bradley Morgan Johnson. Hij gebruikte twee muzieknoten om de bril van Elton John te vormen onder de legendarische strooien schippershoed die Elton John tijdens zijn concerten in de jaren 70 en 80 droeg.

De zanger en de Koninklijke Munt werken ook nog aan een speciaal eenmalig verzamelobject dat in het najaar geveild zal worden. De opbrengst van die veiling gaat naar de Elton John Charitable Trust, dat zich ondermeer inzet voor hiv en aidspatiënten.

Vorige week maakte Elton John ook bekend dat hij enkele monumentale concerten op zijn persoonlijk YouTube kanaal zal plaatsen. De concerten zijn maar enkele weken beschikbaar en dienen om geld in te zamelen voor de strijd tegen Covid-19 door de Elton John Aids Foundation.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste