Eddy Demarez krijgt sanctie na ongepaste uitspraken over Belgian Cats

Sportjournalist Eddy Demarez heeft samen met een andere medewerker een sanctie gekregen van de VRT directie omdat ze ongepaste uitspraken deden over de Belgian Cats. Welke sanctie ze krijgen is niet bekend gemaakt.

Na afloop van een uitzending via de Facebookpagina van Sporza over de huldiging van de Belgian Cats bleef de microfoon van Eddy Demarez nog enkele minuten openstaan. Hij deed toen een aantal ongepaste uitlatingen over de vermeende geaardheid, het fysieke voorkomen of de naam van de Belgische basketbalvrouwen.  

Verschillende Belgian Cats waaronder Ann Wauters en  Hanne Mestdagh reageerden via Twitter op de uitspraken van Eddy Demarez. Zo noemt Wauters de uitspraken “Totaal onaanvaardbaar! Gechoqueerd. Walgelijk.” “Respectloos, pijnlijk en denigrerend. Leuk thuiskomen zo”, zo vulde Mestdagh aan. De VRT zette Demarez toen onmiddellijk op non-actief en liet weten dat er in de komende weken bekeken zou worden of er nog een bijkomende sanctie moest komen.

 

Ondertussen is er een advies van de integriteitscommissie van de VRT. “Deze stelt vast dat er een zware inbreuk is geweest op de integriteitscode. De directie heeft daarna beslist om zowel Eddy als de andere betrokken medewerker een sanctie op te leggen. Over de inhoud daarvan wordt niet ingegaan, om privacyredenen”, luidt het bij de openbare omroep.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste