Club Q-schutter nog eens veroordeeld tot bijkomende gevangenisstraf van 190 jaar

Anderson Lee Aldrich, die vijf klanten van homodancing in Colorado vermoorde en 22 andere tijdens een schietpartij verwonden heeft nog eens een bijkomende straf van 190 jaar hiervoor gekregen. De 24-jarige, die zichzelf als non-binair identificeert was reeds veroordeeld tot 55 opeenvolgende levenslange gevangenisstraffen en 2.212 jaar nadat hij niet langer betwiste dat hij zich schuldig had gemaakt aan 74 haarmisdaden en verschillende inbreuken op het wapenbezit. De nieuwe veroordeling komt er nadat hij toegaf dat zijn aanval op Club Q was ingegeven door haat en vooroordelen over de seksuele geaardheid van de klanten van de club. 

Aldrich  opende op 19 november 2022 het vuur  in de LGBT-nachtclub, waarbij vijf mensen werden gedood en 22 anderen gewond raakten. Aldrich was van plan om de aanval op Club Q via een livestream uit te zenden. Ook maakte de FBI tijdens de rechtszaak vorig jaar bekend dat hij een website had bezocht waar een "neo-nazistische white supremacist" trainingsvideo opstond  die massale schietpartijen verheerlijkte. Aldrich werd vorig jaar reeds veroordeeld tot  een vijfvoudige levenslange gevangenisstraf met daarbovenop nog eens een gevangenisstraf van 2.212 jaar zonder enige kans op vervroegde vrijlating.

De 190 bijkomende jaren gevangenisstraf komen daar nog eens bovenop. Volgens de openbare aanklager Alison Connaughty was het belangrijk was voor de overheid , de gemeenschap en de bezoekers en slachtoffers van Club Q Aldrich erkende dat dit haatmisdrijven waren.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste