Cavaria lanceert verkiezingscampagne die oproept om inclusief te stemmen

LGBTQ-belangenvereniging çavaria heeft dinsdag  hun campagne voor de komende Europese, nationale en regionale verkiezingen op 9 juni gelanceerd. Dat gebeurde door aan verschillende belangrijke standbeelden in Vlaanderen en Brussel ‘regenboogdakjes’ te leggen. Met de slogan "Give a sh*it – Stem voor ons allemaal” wil çavaria duidelijk maken dat LGBTI+ rechten en het welzijn van LGBTI+ mensen serieus genomen moeten worden. Uit een onderzoek van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA) blijkt immers dat in België meer dan twee derde van LGBTI+ leerlingen op school gepest en bedreigd wordt, dat een vierde van LGBTI+ mensen bepaalde plekken mijdt en dat 43% van de LGBTI+ mensen in België en 59% in Europa vindt dat het geweld is toegenomen.

Om de kiezer te informeren maakte çavaria een LGBTI+ analyse van de partijprogramma’s van de verschillende politieke partijen.

“Een LGBTI+ inclusieve stem houdt rekening met hoe de verschillende partijen opkomen voor LGBTI+ mensen”, zo verklaart Eef Heylighen van çavaria. “Willen ze LGBTI+ rechten behouden en uitbreiden? Of kiezen ze ervoor deze rechten terug te schroeven en mensen opnieuw de kast in te duwen. Nemen ze LGBTI+ haat serieus of wuiven ze het weg. Daarom hebben we de partijprogramma's van de verschillende politieke partijen grondig geanalyseerd. Met deze analyse kunnen mensen op 9 juni een LGBTI+ inclusieve stem uitbrengen. Een stem voor ons allemaal.”

 

Verhalen bij een LGBTI+ inclusieve stem

Om mensen een idee te geven wat een LGBTI+ inclusieve stem betekent, heeft çavaria zes personen uit de community gevraagd om hun verhaal te delen, elk gelinkt aan specifieke thema’s en eisen die wij in ons eisenpakket voor de verkiezingen stellen.
De volledige info over de campagne van çavaria en alle getuigenissen zijn vanaf vandaag terug te vinden op www.cavaria.be/stem

Foto: Brigitte Van Dyck

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste