Carrefour stopt met adverteren op Poolse extreem-rechtse site

Europa's grootste retailer Carrefour gaat onmiddellijk al zijn advertenties op de Poolse extreem-rechtse site Gazeta Polska verwijderen. Dat laat Carrefour via Twitter weten nadat ze door verschillende Twittergebruikers er op attent werden gemaakt dat hun advertenties op de site te zien waren naast nieuwsberichten die de recente betogingen tegen de verstrengde Poolse abortuswetgeving als superverspreiders voor het Covid-virus bestempelden. De extreem-rechtse site publiceert ook met de regelmaat van de klok homofobe berichten die de LGBT-gemeenschap viseren. (lees verder na de tweet)

In een reactie op de verschillende tweets laat Carrefour weten dat ze hun advertenties gaan stop zetten op Gazeta Polska. Hun advertentie worden via Adsense  van Google verdeeld en kwamen zo automatisch op de extreem-rechtse site terecht. 

Carrefour haalde in de zomer van vorig jaar  ook de 'papieren' versie van de Gazeta Polska uit hun rekken nadat daar stickers inzaten om LGBT-vrije gebieden te promoten."Binnen Carrefour behandelen we onze cliënten, werknemers en partners met respect", zo stond toen te lezen in een tweet. "In 2013 tekenden we als één van de eerste retailers in Polen het Diversiteits Charter waarin we ons engageerden om iedereen gelijk te behandelen en om tegen discriminatie in te gaan."

 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste