Brusselse regering ondersteunt Poolse en Hongaarse LGBTQ-beweging met 60.000 euro

De regering van het Brussels Hoofdstedelijke gewest maakt 60.000 euro vrij om goede doelen voor LGBTQ’s in Polen en Hongarije te steunen. De Poolse en Hongaarse regenbooggemeenschap ligt daar reeds verschillende jaren onder vuur uit extreem-rechtse politieke hoek.  “Brussel wil een leidende rol spelen in het gevecht voor LGBTIQ+ gelijkheid zowel in onze stad als ver daarbuiten”, zo zegt Pascal Smet in zijn hoedanigheid van Brusselse staatsecretaris voor Europese en Internationale Betrekkingen. Het toegekende bedrag wordt gegeven aan de Brusselse organisatie Forbidden Colours die de fondsen verder zal verdelen.

Zo zullen de fondsen ondermeer gebruikt worden om de organisatie achter de pride optocht in Boedapest verder te professionaliseren en te ondersteunen. Ook de Poolse LGBTIQ+ School Ranking zal ondersteund worden. De afgelopen dagen waren Poolse en Bulgaarse activisten te gast in Brussel. “De Poolse en Bulgaarse LGBTIQ+gemeenschappen hebben een moeilijk jaar achter de rug”, zo laat Rémy Bonny, directeur ven Forbidden Colours, optekenen op de website The Brussels Times.

“Door hen te steunen helpen we het tij te keren. Brussel neemt zijn verantwoordelijkheid als hoofdstad van een democratisch Europa daarmee op.”

Bron: The Brussels Times

Foto: Facebook/Pascal Smet

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste