Belgie naar de finale van het Eurovisie Songfestival (+video)

Jérémie Makiese is er donderdagavond in geslaagd om door te stoten naar de finale van het Eurovisiesongfestival in Turijn. Met het nummer "Miss you" was hij  als zestiende aan de beurt in de halve finale. Het optreden van de winnaar van The Voice Belgique is zeker geslaagd te noemen want hij kwam als eerste halve finalist uit de bus.

Ook voor Jérémie Makiese was het een grote verrassing dat Belgie als eerste voor de finale geslecteerd land uit de bus kwam. "Ik heb geen woorden, ik zoek de juiste woorden. Het was ongelooflijk", reageerde de 21-jarige Makiese kort na zijn kwalificatie bij de collega’s van de VRT. 

Na afloop van de tweede halve finale maakte de European Broadcasting Union (EBU), vrijdag bekend dat Jérémie Makiese  net als tijdens de tweede halve finale, ook als zestiende zal optreden tijdens de finale. Zaterdag bijt Tsjechië de spits af, hekkensluiter is Estland. Topfavoriet Oekraïne - dat volgens internationale bookmakers zal winnen omdat veel kijkers met hun stem hun solidariteit met het land willen betuigen - staat als twaalfde op het podium.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste