Antwerp Pride maakt alternatieve programma zonder optocht bekend

De organisatie van Antwerp Pride heeft woensdag de plannen voor de dertiende (corona) editie van 5 tot 9 augustus bekend gemaakt. De grootste volkstrekker, de parade die ieder jaar op zaterdag door het stadscentrum trekt  kan dit jaar uiteraard niet door gaan. “Maar daarom hebben we een programma uitgewerkt met iets minder strikken dan de andere jaren maar met hetzelfde kleurrijke cadeaupapier”, zo laat Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel weten. Thema van dit jaar is en blijft “Together we Pride”.

 

De voorbereidingen voor deze editie waren reeds volop bezig toen ook ons land overspoelt werd door het Corona-virus. Bijna onmiddellijk werd het programma tegen het licht gehouden om te zien wat wel en wat niet door kon gaan. “Het is nooit bij ons opgekomen om de editie van dit jaar te schrappen. Wij hadden wel de luxe tegenover andere prides, zoals die van Brussel, dat we de tijd hebben gehad om na te denken met wat we bezig waren en wat we wilden doen.” 

Snel werd echter duidelijk dat een prideoptocht met tienduizenden toeschouwers waarschijnlijk niet zo kunnen. Vorig jaar vertrok de parade voor de eerste keer van het Sint-Jansplein en dat is meteen ook de plek waar dit jaar de  “Trail of Stories”-wandeltocht  start met dertien unieke portretten van Antwerpenaren. Één van die portretten, die in het midden van het parcours naar de Zuiderdokken komt is dat van Antwerp Pride vrijwilliger Rob Schreurs die eerder dit jaar aan corona overleed. Wie de overige twaalf geportretteerde Antwerpenaren zijn houdt de organisatie nog even geheim. 

Daarnaast wordt er ook uitgepakt met enkele nieuwigheden waaronder een vertoning van de Britse film Pride in Kinepolis Antwerpen en een openluchtvertoning van de klassieker Priscilla, Queen of the desert in het Rivierenhof. 

Kunstenaar Philip Huyghe cureerde een tentoonstelling die in  M HKA te zien zal zijn. Samen met collega-kunstenaars Carla Arocha, Stephane Schraenen, Marijke De Roover en Stef Van Looveren werkt hij samen in een eigen bubble om werken te creëren rond thema’s die de LGBTQ-gemeenschap versterken.

Ook is er dit jaar ook aandacht voor mensenrechten op Human Rights Friday die door gaat in de Studio.

Antwerp Pride gaat dit jaar door van 5 tot 9 augustus.

Lees ook: Antwerp Pride gaat door maar wordt dit jaar anders

Together: Alternatieve Antwerp Pride bubbel-tentoonstelling Together in M HKA

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste