Antwerpen wil de EuroGames opnieuw binnen halen

De stad Antwerpen ondersteunt de poging van Davy Brocatus om  de EuroGames opnieuw naar ons land te halen. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt tijdens de openingsreceptie van Antwerp Pride op het Antwerpse stadhuis. Dat laat Sven Boutsen van Touristicogay.blog weten. De Antwerpse schepen van Sport Peter Wouters (N-VA) bevestigde het nieuws. "Wij kunnen ons als stad niet rechtstreeks kandidaat stellen maar we ondersteunen dit wel voor 200 procent." De EuroGames, grootste sportevenement voor de LGBTQ-gemeenschap waren in  2007 voor de eerste keer te gast in Antwerpen.

Naast dansleraar en televisiegezicht is Brocatus al jaren lang jurylid voor de danswedstrijden voor koppels van hetzelfde geslacht tijdens de verschillende edities van de EuroGames en hun grotere broer de Gay Games. De EuroGames worden ieder jaar in een andere Europese stad gehouden en worden jaarlijks bezocht door  duizenden LGBTQ-sporters en hun vrienden die zich niet alleen laten onderdompelen in een sportief maar ook cultureel programma. In 2007 slaagde Brocatus met de steun van het toenmalige stadsbestuur om de EuroGames voor een eerste keer naar Antwerpen te halen. Tijdens het evenement passeerden toen 3.134 mensen uit veertig verschillende landen de accreditatie (waarvan 2850 atleten en 284 supporters).  De sporters streden in elf competities. Vooral het volleybal (578 deelnemers), badminton (425 deelnemers) en de stadsloop (430 deelnemers) waren toen het populairst. Tijdens de EuroGames, die toen zo’n 36.000 bezoekers trokken, werden in totaal 1.800 medailles uitgedeeld.

Begin oktober moeten alle kandidaturen van de steden die de EuroGames in 2028 willen organiseren binnen zijn bij de licentiehouder European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF). De komende jaren zijn de EuroGames te gast in Lyon (2025), Cardiff(2027). 

Davy Brocatus kon niet bereikt worden omdat hij momenteel in het buitenland zit.

Foto: GayliveBE Archief

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste