Video: Amsterdam Rainbow Dress strijkt neer in Antwerpen

Tijdens Antwerp Pride is ook de Amsterdam Rainbowdress te bewonderen in het M HKA. De befaamde jurk werd in 2016 samengesteld uit alle vlaggen van landen die homoseksueel gedrag veroordelen. De vlaggen werden   tijdens de Europride in Amsterdam meegedragen.

“Het is een levend kunstwerk”, zo laat Arnout Van Krimpen van de Amsterdam Rainbow Dress Foundation weten.”Het idee erachter is dat zodra landen hun wetgeving aanpassen dat die vlag eruit gaat en wordt vervangen door een regenboogvlag. Vandaar ook de Amsterdam Rainbow Dress. Onze hoop is, liever vandaag als morgen, deze jurk als een grote regenboogvlag te zien. Dat is helaas nog niet het geval.”

Deze enorme, imposante jurk reist de wereld rond  en was tijdens de afgelopen World Pride nog in New York te bezichtigen. Tijdens Antwerp Pride is hij te zien in het M HKA. 

 

 

 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste