Amerikaanse Hockey League verbiedt regenboogtape

De Amerikaanse hockeyleague NHL heeft na de regenboogshirts ook het gebruik van tape met de regenboogkleuren verboden. Dat staat te lezen in een verduidelijking van de eerdere richtlijn die de NHL naar alle 32 aangesloten clubs heeft uitgestuurd. Individuele spelers mogen vanaf dit seizoen niet meer op het ijs komen met hun hockeystick ingetapet met de Pride tape.

 

Een kleine tien maanden geleden kwam er reeds een verbod op het dragen van shirts met de regenboogkleuren tijdens de warming-up.Verschillende ploegen en spelers droegen die shirts als steunbetuiging aan de LGBTQ-gemeenschap.Het verbod kwam er nadat een zevental spelers eerder dit jaar hadden aangegeven dat ze het shirt niet wilden dragen. Verschillende spelers zeiden dat het dragen van een regenboogshirt in ging tegen hun geloof en enkele Russische spelers vreesden dat ze tegenwind zouden krijgen vanuit hun thuisland en meer bepaald van president Vladimir Putin vanwege de homofobe wetgeving die er van kracht is. De NHL maakte meteen komaf met de praktijk door de regenboogshirts tijdens de opwarming te verbieden.

Volgens de toen uitgevaardigde richtlijn mocht er van spelers niet verwacht worden dat ze een ‘speciaal initiatief’ zouden steunen.  Al snel bleek het te gaan om pride-evenementen en steunacties voor de LGBTQ-gemeenschap. 

Omdat die eerste memo niet duidelijk genoeg bleek te zijn stuurde de NHL vorige week een verduidelijking uit. Zo liet de NHL aan de organisatie Pride Tape weten dat hun regenboogkleurige tape die door NHL spelers gebruikt wordt niet meer op het ijs te zien mag zijn tijdens de warming-ups of de wedstrijden. Terwijl de regenboogshirts door de clubs werden opgelegd konden de spelers zelf kiezen of ze  de regenboogkleurige tape zelf aanbrachten op hun hockeysticks.

 

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws