Geen genderbevestigende gezondheidszorg meer voor transjongeren in Alabama

De gouverneur van de Amerikaanse staat Alabama heeft vrijdag  een reeks wetten ondertekend waarmee artsen die hormoonbehandelingen voorschrijven aan transjongeren  om hun puberteit te stoppen, bestraft kunnen worden met een gevangenisstraffen tot tien jaar.

Door de nieuwe wetten begaan zowel ouders als verplegers en artsen een strafbaar feit als ze zogenaamde genderbevestigende medicijnen of medische zorgen geven aan minderjarigen. Dit kan gaan van het voorschrijven van puberteitsblokkers, hormonen of geslachtsveranderende operaties.  Ook moeten transjongeren de toiletten gebruiken van hun bij hun geboorte toegewezen geslacht gebruiken.

“Ik geloof zeer hard dat als Onze-Lieve Heer je als jongen gemakt heeft, dat je een jongen bent en als hij je een meisje heeft gemaakt, dat je een meisje bent”, aldus  de conservatieve republikeinse gouverneur Kay Ivey tijdens de ondertekening van de wetten die een dag eerder door het Huis van Afgevaardigden waren goedgekeurd.

Volgens NBC News is Alabama de derde Amerikaanse staat die het toedienen can medische behandelingen en zorgen aan transgenders strafbaat maakt. Het is wel de eerste Amerikaanse staat die dit bestraft met gevangenisstraffen.

Foto:  Myriam ZillesUnsplash

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste