13 Reasons Why-ster komt uit de kast als transvrouw

Tommy Dorfman, die bekend werd als Ryan Shaver in de Netflix serie ’13 reasons why’ heeft in een nieuw interview in het Amerikaanse blad Time meer duidelijkheid gegeven over haar genderidentiteit. “Ik leef en identificeer me al een jaar  als een vrouw, een transvrouw”, zo zei de 29-jarige, die eerder al als non-binair uit de kast kwam in het interview.

“Het is vreemd om te denken over deze coming-out, omdat ik nergens heen ben gegaan. Ik zie die van vandaag als een herintroductie van mij als een vrouw.”

Op haar Instagram is Tommy al een tijdje te zien in vrouwenkleren maar toch vond ze het nodig om voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen.

“Coming-out wordt altijd gezien als een grote onthulling, maar ik ben altijd out geweest. Vandaag gaat het om duidelijkheid. Ik ben een transvrouw en mijn voornaamwoorden zijn zij/haar. Mijn naam is Tommy. Met haar coming-out laat Tommy ook weten dat zij niet langer ‘mannelijke’ rollen, zoals ze tot nu deed, zal spelen.  Ze maakt zich wel zorgen over de eventuele impact die haar transitie op haar carrière zal hebben.

“”Het is onmogelijk voor mij om mijn professionele en persoonlijke transitie te scheiden, omdat mijn gezicht en lichaam gelinkt zijn aan mijn Carriere. Ik wordt het meeste erkend als de bitchy homoseksuele dichter uit een soap en ik vrees, dat door de actieve transitie in mijn persoonlijke leven, ik de carrière die ik heb zal verliezen.”

Zij zal wel de voornaam Tommy blijven gebruiken omdat dit een eerbetoon is aan haar oom die enkele maanden na haar geboorte stierf.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste