Vader vermoord tijdens home-invasie na Grindr afspraak

Bij een home-invasie in de Gachardstraat in Brussel is afgelopen donderdag een dodelijk slachtoffer gevallen nadat een twintiger een afspraak had gemaakt via de dating-app Grindr. 

Omstreeks vier uur drongen twee gemaskerde Spaanssprekende en gewapende mannen de woning binnen en eisten geld van de twintiger. Bij het tumult dat daarbij ontstond kwamen de ouders van de jongen tussenbeide en werd de zestigjarige vader doodgeschoten. Ook de moeder en de twintiger geraakten bij de schermutseling gewond.

Het is niet het eerste geval van homofoob geweld dat in de Brusselse regio de afgelopen maanden is voorgekomen. Het is wel het eerste waarbij een dodelijk slachtoffer viel. De laatste paar maanden wordt de populaire dating-app Grindr gebruikt door bendes en jongeren om afspraken te maken met homoseksuele mannen, die naar een afgelegen plek te lokken en vervolgens te mishandelen of te beroven.  Verschillende Brusselse organisaties en horecazaken waarschuwen al langer voor deze praktijk en het zorgde er ook voor dat gebruikers van Grindr en andere dating-apps in de omgeving van Brussel een waarschuwing te zien kregen.

De Brusselse federale gerechtelijke politie en het parket Brussel voeren een onderzoek naar deze feiten en de dodelijke home-invasie. 

Lees ook: MET DEZE TIEN TIPS KUN JE OP EEN VEILIGERE MANIER AFSPREKEN VIA DATING-APPS

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste