Senegal gaat homoseksualiteit niet strenger bestraffen

In Senegal is een wetsvoorstel verworpen waardoor de straffen voor homoseksuele handelingen konden verdubbeld worden en hulp aan iedereen die ijvert voor LGBT+ rechten werd gecriminaliseerd. Senegal is één van de 28 van de 45 landen in Sub-Sahara-Afrika waar homoseksualiteit strafbaar is.

Momenteel kan er een gevangenisstraf die kan oplopen tot vijf jaar en een boete gegeven worden op wat volgens de Senegalese wet omschreven wordt als ‘daden die tegen de natuur ingaan’.

Vijftien leden van de Senegalese Algemene Raad dienden vorige maand een wetsvoorstel in waardoor die gevangenisstraf verdubbeld zou worden. De wettekst zou ook interseks personen kunnen bestraffen met een gevangenisstraf van tien jaar omdat ze ‘bedreven zouden zijn in alle denkbare seksuele orgieën'. Als de wet zou goedgekeurd worden zou er ook een boete en een gevangenisstraf van drie tot vijf jaar komen voor iedereen die pleit voor homorechten en/of de decriminalisering van homoseksualiteit. Hierdoor zouden uitlatingen die de queergemeenschap steunen, op zowel publieke als private sociale mediapagina’s bestraft kunnen worden.

Aan de wettekst was reeds verschillende jaren gewerkt en kon op de steun rekenen van het anti LGBT+ lobbycollectief Ànd Sàmm Djikko Yi. Dat collectief stelt LGBT+ seksualiteit op dezelfde hoogte als “bestialiteit, necrofilie en andere gerelateerde praktijken”.

Foto: The Creative Exchange /Unsplash

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste