Voor het eerst twee transvrouwen in het Duitse parlement

Tessa Ganserer en Nyke Slawik zijn de eerste twee transvrouwen die in het Duitse parlement terechtkomen. De twee dames die voor de Groenen opkwamen schrijven op die manier geschiedenis. 

Tijdens de afgelopen verkiezingen waren de Groenen één van de winnaars. De partij werd derde en kreeg 14,8 procent van de stemmen. Daardoor wordt ook verwacht dat de partij zal deel uitmaken van de nieuwe coalitieregering in Duitsland.

“Het is een historische overwinning voor de groenen maar ook voor de trans emancipatorische beweging en de hele queergemeenschap”, zo verklaarde de 44-jarige Tessa Ganserer aan Reuters. Ze voegde er nog aan toe dat de verkiezingsresultaten een symbool zijn van een open en tolerante maatschappij.

 

Bovenaan haar lijstje van dingen die ze de komende legislatuur wil verwezenlijken is een vereenvoudigde procedure om de genderidenditeit aan te passen op identiteitsdocumenten  voor transpersonen na een geslachtsoperatie. Ook wil Ganserer, die twee zonen heeft, het wettelijk mogelijk maken dat lesbische moeders kinderen kunnen adopteren.

 

Ook de 27-jarige Nyke Slawik kreeg genoeg stemmen achter haar naam om in het parlement terecht te komen. “Ik kan het nog steeds niet geloven maar met deze historische verkiezingsuitslag wordt ik meteen een lid van de volgende Bundestag”, zo schreef ze op Instagram.

Slawik voerde campagne voor een nationaal plan tegen homo en transfobie, een zelfsbeschikkingswet en verbeteringen aan de federale anti-discriminatiewet. Haatmisdaden tegenover LGBT+ namen het afgelopen jaar toe met 36 procent.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste