Voor het eerst een transvrouw geëxecuteerd in de VS

Afgelopen dinsdag is er voor het eerst een ter dood veroordeelde transvrouw met een dodelijke injectie geëxecuteerd. De 49-jarige Amber McLaughlin werd in Missouri  om het leven gebracht nadat ze in 2006 tot de doodsstraf veroordeeld werd voor de moord op haar voormalige vriendin Beverly Guenther in 2003. Tot op de dag van haar executie zat Amber Laughlin in een mannengevangenis.

Haar advocaat had vorige maand nog gratie gevraagd aan gouverneur Mike Parson maar die liet weten dat hij die niet zou geven omdat de familie van Guenther rust verdiende. De advocaat had als reden voor de gratie opgegeven dat McLaughlin spijt had van haar daden en dat ze hersenschade had opgelopen en het slachtoffer was van het foetale alcohol syndroom.

In 2006 werd McLaughlin ter dood veroordeeld voor de moord op haar ex-vriendin die ze ook een tijdlang terroriseerde. Dat werd zo erg dat Guenther een contactverbod moest vragen en dat ook kreeg. Op 20 november 2003 werd ze door McLaughlin neergestoken toen ze op weg was van haar werk naar huis. Nadien leidde McLaughlin de politie naar de plek waar ze het lichaam van Guenther gedumpt had.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste