Steve Herman (Vlaams Belang) haalt in homofoob Facebookbericht uit naar Antwerp Pride: "Deze walgelijke toestanden moeten gestopt worden"

Op de vooravond van de start van de Antwerp Pride heeft Vlaams Belanger en provincieraadslid voor Oost-Vlaanderen en gemeenteraadslid van Aalst Steve Herman een homofobe post geplaatst op zijn persoonlijke Facebook-pagina. 

In de post haalt het provincieraadslid uit naar “de walgelijke wantoestanden” die volgens hem aanstaande zaterdag in de straten van Antwerpen te zien zullen zijn en waaraan ook sp.a-gemeenteraadsleden van Aalst zullen deelnemen. Op de bijhorende foto zijn drie mannen te zien die op hoge hakken en met enkel een roze string en handschoenen aan poseren. In de post roept hij op om deze in zijn ogen walgelijke toestanden te stoppen.

“Iedereen is wat hij is. Maar aan deze walgelijke wantoestanden (waar ook Aalsterse SP-A gemeenteraadsleden aan deelnemen) moet gestopt worden. (Nog andere beelden plaats ik bewust niet, omdat Facebook me zou kunnen blocken).”

De Facebook-post van de Vlaams Belanger kan op weinig begrip rekenen want onder de post staan heel wat afbeeldingen en memes die uit LGBT-getinte films zoals Brokeback Mountain komen. Verschillende bezoekers wijzen de Oost-Vlaming er ook op dat er bij carnavalsstoeten vaak meer (vrouwelijk) bloot te zien is en dat de Vlaams Belanger bij een soortgelijke foto van schaarsgeklede vrouwen waarschijnlijk wel iets anders zou doen.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat een lid van het Vlaams Belang homofobe uitspraken doet. In de nasleep van de verkiezingen van dit jaar liet Vlaams Belanger Dominiek Sneppe-Spinnewyn (45) uit Zedelgem zich reeds opmerken met een homofobe uitspraak tijdens een interview in de krant van West-Vlaanderen. “Maar wij hebben op zich niets tegen holebi’s. De vraag is alleen of zij moeten kunnen trouwen en kinderen adopteren. Dat vind ik een brug te ver”, zo liet  ze  toen optekenen.

 

 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste