UniQue bestuurslid Ghislaine Bonetto overleden

Op 27 februari  overleed Ghislaine Bonetto op 72-jarige leeftijd na een korte ziekte. Ghislaine was sinds het ontstaan van de Vlaams-Brabantse holebi- en transgenderkoepel betrokken bij de werking van UniQue, het regenbooghuis van Vlaams-Brabant. 

"Met de toetreding van de door haar gestichte Transgenderkring Vlaams-Brabant, zorgde Ghislaine ervoor dat de holebi-gemeenschap van Vlaams-Brabant in contact kwam met het concept gender. Mede door haar toedoen werd het werkveld van de toenmalige holebi-koepel uitgebreid met het gendervraagstuk", zo laat Unique weten in het in memorian op hun website.

 "Als een van de drijvende krachten achter de tentoonstelling “Transgenders in beeld” trachtte Ghislaine het transthema bespreekbaar te maken bij het grote publiek en aan te tonen dat transgenders mensen zijn zoals alle anderen. Met een niet in te tomen inzet trok Ghislaine naar verschillende scholen om er te getuigen over hoe het is om als transgender te leven. Maar ook binnen onze werking konden we steeds op haar inzet en aanwezigheid rekenen."

Met Ghislaine verliest de Vlaams-Brabantse regenboogfamilie een gedreven en eigengereide vrijwilliger. "We blijven verweesd achter maar zijn tegelijkertijd ook dankbaar voor de vele herinneringen die Ghislaine ons nalaat. We wensen de vrouw en kinderen van Ghislaine alsook haar familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke dagen."

Bron: Unique

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste