Uitreiking John Blankensteinprijs uitgesteld naar 2021

Dit jaar wordt er geen John Blankensteinprijs meer uitgereikt. De uitreiking van de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag wordt naar het volgende voorjaar uitgesteld. Reden voor het uitstel is de aangekondigde lockdown bij onze noorderburen. 

"Gezien de lockdown moesten we overleggen hoe het te doen, na dat overleg zijn we tot de conclusie gekomen om het te verplaatsen”, zegt Peter Scheffer van COC Haaglanden tegen Den Haag FM. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen of organisaties die hebben bijgedragen aan de LHBTI-community in Den Haag. 

De genomineerden voor de John Blankensteinprijs zijn dit jaar Eveline van de Putte, Bija Jagroep, De Roze Règâhs, Stichting Internationaal Homomonument Den Haag, Podcast Spectrum en Rainbow & Friends.

De Haagse homo-emancipatieprijs wordt sinds 2008 jaarlijks uitgereikt en is vernoemd naar de voormalige voetbalscheidsrechter John Blankenstein (1949-2006). Eind jaren ’80 kreeg hij nationale en internationale bekendheid door als een van de eerste professionele voetbalscheidsrechters voor zijn homoseksualiteit uit te komen. Vervolgens heeft hij dit thema voortdurend aan de orde gebracht. Voor het doorbreken van het taboe en het bespreekbaar maken van homoseksualiteit, onderscheidde COC Nederland hem in 2003 met de Bob Angelo Penning.

Het is de eerste keer dat de uitreiking van de emancipatieprijs wordt uitgesteld. De prijs bestaat uit een kunstobject ontworpen door de Haagse kunstenares Liesbeth Busman en een geldbedrag.

Foto: John Blankenstein

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste