Transgenders voor het eerst genoemd in overwinningsspeech van een Amerikaanse president

De dit weekend verkozen nieuwe Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn overwinningsspeech die hij zaterdag gaf transgenders als aparte groep genoemd. Het is de eerste keer dat een pas verkozen president deze minderheidsgroep in een overwinningsspeech noemde. Tijdens de campagne beloofde hij de discriminatie van transgenders aan te pakken.

Zaterdagnamiddag overschreed de presidentskandidaat als eerste de kiesdrempel van 270 kiesmannen. Nadat CNN de democraat uitriep tot winnaar van de verkiezingen volgden de andere nieuwszenders snel. In zijn overwinningsspeech zei Joe Biden dat hij een president wilde zijn voor alle Amerikanen ongeacht of ze de voorbije week op hem of op zijn tegenstander Donald Trump, die nog steeds zijn nederlaag niet heeft toegegeven, hadden gestemd. 

De nieuwe president zei ook dat hij ervoor zou zorgen dat er vanaf 20 januari een brede en diverse coalitie aan de slag moet gaan. “De coalitie die we samen hebben gesteld is de breedste en meest diverse in de geschiedenis. Democraten, Republikeinen en onafhankelijken, Progressieven, gemodereerde en conservatieven, Jong en oud. Stedelijk, voorstedelijk en landelijk.Homo, hetero, transgender.Wit. Latino. Aziatisch. Indiaan. En vooral voor alle momenten dat deze campagne op zijn dieptepunt zat: de Afro-Amerikaanse gemeenschap die er opnieuw voor mij was. Zij hebben altijd rugdekking gegeven en nu is het aan mij. Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik een campagne wilde die America vertegenwoordigde en ik ben ervan overtuigd dat we dat gedaan hebben. Nu dat is ook wat ik wil in de administratie.”

t

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste