Tinder gaat homoseksuele gebruikers waarschuwen als ze zich in gevaarlijke gebieden begeven

Bij ons mag het dan wel relatief veilig zijn voor holebi’s om hun genegenheid in het openbaar te laten zien maar in veel landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar. Homoseksuele reizigers beseffen dat vaak niet als ze zich in bepaalde landen op het vrijerspad begeven. Daarom heeft Tinder nu enkele nieuwe functies geïntroduceerd om de  veiligheid van reizigers te verbeteren.

 

Afhankelijk van de geografische locatie van de gebruiker zal Tinder bij het gebruik van de app een nieuw informatiescherm tonen als ze zich in een gebied bevinden waar homoseksualiteit gecriminaliseerd is of waarvan bekend is dat  de bevolking  zich vijandig gedraagt  tegenover LGBTI’s. De gebruikers kunnen er dan voor opteren om hun profiel te verbergen, verhinderen dat gebruikers  hun profiel zien of hen  kunnen contacteren tenzij ze eerst contact leggen. Zelfs als de gebruiker ervoor kiest om zijn of haar profiel zichtbaar te houden voor andere Tinder-gebruikers zal alle informatie over de seksuele geaardheid en gender niet getoond worden.

 

Tinder is niet de enige app die stappen onder neemt om de veiligheid van homoseksuele reizigers te bevorderen. Ook Scruff gaat updates aanbieden op hun site waarin reizigers naar gevaarlijke gebieden gewaarschuwd worden.

Tot nu toe zijn Tinder en Scruff de enige dating-apps die zulke stappen hebben ondernomen.

 

 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste