Succesvolle vijftiende editie van Antwerp Pride afgesloten

Op de Zuiderkaaien werd vandaag de vijftiende editie van Antwerp Pride afgesloten met het Closing Festival. Zo’n tienduizend mensen genoten van de verschillende optredens. In totaal over het hele weekend zakten zo’n 180.000 mensen af naar het festival voor de LGBTQIA+ gemeenschap. De organisatie zegt zeer tevreden te zijn met een succesvolle editie die vlekkeloos verliep.

Met optredens van Pommelien, Priscilla Queen of the Desert, Leopold, Send in the Clowns, LaDiva Live, Grace, The Starlings, April Darby, niemand minder dan Mister Eurovision Johnny Logan en Cookies and Cream sloot vandaag Antwerp Pride af.
Het festival begon woensdagavond en kende het hoogtepunt gisteren, zaterdag, met de Antwerp Pride Parade. 65 delegaties waaronder 40 praalwagens trokken in een kleurrijke stoet door de binnenstad. Het was de grootste parade ooit. De politie telde 125.000 bezoekers: een record voor de Parade.

Ook het kleinere nieuwe festival Pride in Town op de Sint-Andriesplaats - waar er plaats was voor spoken word, performances en jonge queer dj’s - werd een succes.

Vandaag kwamen nog eens zo’n tienduizend mensen naar het festivalterrein voor het Closing Festival. Met alle andere events, schat de organisatie het totaal aantal bezoekers op zo’n 180.000.

Zaterdagavond op het Love United Festival moesten twee bezoekers afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Los daarvan verliep het hele feest zonder noemenswaardige incidenten. De organisatie riep de bezoekers dan ook regelmatig op om rekening te houden met de warmte, veel water te drinken en verantwoord te feesten. Water-Link had langs het parcours van de Parade voor gratis drinkwater gezorgd, er werden extra schaduwplekken voorzien op het festivalterrein dat ook verneveld werd.

Antwerp Pride stond dit jaar in het teken van Queertopia, waarbij de regenbooggemeenschap nadacht over de ideale samenleving voor de LGBTQIA+ gemeenschap.

De organisatie is dan ook uitermate tevreden met deze succesvolle editie en wil vooral nog eens de uitstekende samenwerking met de stad Antwerpen en alle (hulp)diensten onderstrepen.

‘Hoewel het al mijn vijftiende Pride is, werd ik werkelijk overdonderd door de enorme opkomst en de opnieuw positieve sfeer die er in de stad hing,’ aldus voorzitter Bart Abeel. ‘We hebben van Antwerpen even ons Queertopia gemaakt maar ik hoop dat we de waarden en de boodschap die we uitdragen het hele jaar waar kunnen maken zodat iedereen elke dag kan zijn wie hij is en niet enkel tijdens deze vijf dagen. Ik wil dan ook iedereen die heeft bijgedragen tot dit feest van harte bedanken.”

Na een korte rustperiode zal de organisatie beginnen aan de zestiende editie van Antwerp Pride die opnieuw tijdens de tweede week van augustus 2023 zal plaatsvinden.

persbericht: Antwerp Pride

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste