Streamingplatform van James Cooke gratis voor Truiense scholieren

ED TV, het streamingplatform voor de Vlaamse jongeren van James Cooke en Bob Jennes is met Sint-Truiden in zee gegaan. Daarmee wordt de fruitstad de eerste Vlaamse stad die hun middelbare scholieren (12-18 jarigen) de schooltelevisie 2.0 voorschotelt. Door het gebruik van dit platform verlagen scholen de drempel om te praten over maatschappelijke onderwerpen die ED TV aansnijdt. Jongeren krijgen op die manier een luisterend oor en het helpt hen om de moeilijke periode waarmee ze de voorbije maanden worden geconfronteerd te verwerken. 

"ED TV is een streamingplatform waarop  we een heel pak interessante video's staan hebben voor jongeren. Die video's helpen scholen, jeugdverenigingen en diensten om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken bij de jongeren", zo laat Bob Jennes weten. Die thema' s kunnen gaan van sexting, alcoholproblematiek, drugsproblematiek, (online) pesten tot gaming. "Daarvoor stellen we heel wat tools beschikbaar gaande van lespakketten voor de leerkrachten en voor de jongeren een chatbox, een forum en extra videomateriaal waar en waarover ze onderling kunnen praten of met hulpverleners."

Hiervoor heeft ED TV een samenwerking opgezet met heel wat organisaties waaronder ook enkele uit het LGBTQ-wereldje zoals Wel Jong Niet Hetero, Sensoa.

Primeur voor Sint-Truiden

Dinsdag werd ED TV gelanceerd voor de middelbare scholen in Sint-Truiden. Uit een rondvraag vorig jaar bij 700 jongeren uit Sint-Truiden bleek dat  1 op de 5 jongeren zich eenzaam voelde tijdens het afgelopen jaar  en niemand had om mee te praten. Daarom besloot de stad Sint-Truiden om als eerste in Vlaanderen samen te werken met ED TV. “De adolescentie is sowieso geen gemakkelijke periode voor vele jongeren", zo lichtte schepen van jeugd, Hilde Vautmans (Open VLD) toe. "Daarenboven mogen we de impact van de coronamaatregelen op onze jeugd zeker niet onderschatten. Als stadsbestuur willen we hen dan ook maximaal ondersteunen en slaan we als eerste stad in Vlaanderen de handen in elkaar met ED TV. Met dit interactieve platform willen we de drempel om te praten over gevoelige en maatschappelijke onderwerpen voor jongeren verlagen. Ze moeten ergens terecht kunnen met hun verhaal en met hun vragen. De mini-series van ED TV zijn erg herkenbaar omdat ze aansluiten bij de leefwereld van de jeugd en de moeilijkheden waarmee ze worden geconfronteerd. Om met de mini-series aan de slag te gaan in de klas, biedt ED TV een bijhorend lessenpakket voor leerkrachten in het secundair onderwijs. Op die manier krijgen jongeren een luisterend oor op school of in de jeugdbeweging en kunnen ze hun eigen krachten leren kennen.” 

De stad Sint-Truiden heeft voor het jaarabonnement voor alle scholen op ED-TV 12.000 euro uitgetrokken.

Foto: James Cooke & Bob Jennes/ED TV

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste