Gay Games 2026 trekken naar Guadalajara, Munchen of Valencia

De vierjaarlijkse Gay Games  zullen in 2026 doorgaan in  Guadalajara (Mexico), München (Duitsland) of Valencia (Spanje). De drie steden zijn zondag weerhouden tijdens de algemene vergadering van de Federatie van Gay Games. In eerste instantie hadden twintig steden interesse getoond voor de organisatie van de Gay Games. Acht daarvan namen deel aan het toewijzingsproces. 

Tijdens de algemene vergadering werden de drie steden weerhouden en op de shortlist geplaatst. FGG gaat in de komende maanden bij de drie steden langs om de infrastructuur en de verschillende sites te controleren. Dat moet tegen november gebeurd zijn. Daarna zal de uiteindelijke gaststad die de twaalfde editie mag organiseren bekend gemaakt worden.

De volgende Gay Games vinden volgend jaar plaats in Hong Kong. De eerste editie van de Gay Games werden in 1982 in San Francisco gehouden. Daarna waren de spelen te gast in  San Francisco (1986), Vancouver (1990), New York (1994), Amsterdam (1998), Sydney (2002), Chicago (2006), Keulen (2010), Cleveland+Akron (2014) en Parijs (2018).

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste