Stad Gent wint diversiteitsprijs voor zijn LGBTQ+ personeelsbeleid

et zijn LGBTQIA+ personeelsbeleid heeft de Stad Gent afgelopen zaterdag de Diversity Award van Cavaria gewonnen.”Met dit beleid willen we ervoor zorgen dat iedereen op dezelfde aangename manier en met een goed gevoel kan komen werken”, aldus Tilke Wouters, beleidsexpert Diversiteit en Inclusie bij de Stad Gent. “In hun gehele identiteit, zonder aspecten te moeten verstoppen.” Met het beleid zet de stad  in op sensibiliseren, signaleren en inclusieve aanpassingen binnen hun organisatie.

Met dit beleid willen ze ervoor zorgen dat LGBTI+ werknemers op een aangename manier en met een goed gevoel kunnen komen werken. En dat zonder dat ze aspecten van hun identiteit moeten verstoppen. Ze zetten in op sensibiliseren, signaleren en inclusieve aanpassingen binnen hun organisatie.

Afgelopen zomer maakte de stad bekend dat personeelsleden van de stad Gent twintig extra vrije dagen krijgen tijdens hun transitieproces. De redenering hierachter was dat hun transitietraject jaren kan duren en dat  consultaties soms alleen tijdens de kantooruren kunnen. De vrije dagen dienen bijvoorbeeld voor een gesprek met een psycholoog, fertiliteitsarts, logopedist of dermatoloog. Voor de chirurgische ingrepen moet het gewone ziekteverlof gebruikt worden. De twintig dagen kunnen gelden over de hele loop van de transitie van de ambtenaar in kwestie. Daarnaast  wordt  bij elke vacature bij de stad de geslachtsaanduiding m/v/x vermeldt en worden de voornaamwoorden van alle schepenen vermeld in hun handtekening in e-mails.

'Met hun personeelsbeleid zorgt de Stad Gent dat ook LGBTI+ werknemers zich thuis kunnen voelen bij stad Gent”, zo licht  Eef Heylighen van Cavaria toe.”Het brede LGBTI+ middelveld werd betrokken in dit proces wat wij enkel kunnen toejuichen. Wij hopen dat andere steden en gemeenten hierdoor geïnspireerd geraken en hier ook werk van maken. En dat stad Gent dit beleid goed opvolgt en doortrekt naar alle diensten van de stad zodat dit effectief een verschil kan maken.”

Foto: Cavaria

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste