Sphinx pakt uit met zomereditie van LGBT-filmfestival PinX

Door de pandemie kon het jaarlijks LGBTQIA+-filmfestival PinX in februari helaas niet doorgaan, maar tijdens de zomermaanden kun je wel in de Gentse bioscoop terecht voor verschillende films met een LGBTQI-thema. Op 2 juli om 20.30 uur wordt het startschot gegeven met 'Saint-Narcisse', de nieuwe film van de Canadese cultregisseur Bruce LaBruce.

Ook deze editie van PinX word je verwelkomd door Neal Leemput, theatermaker en Secretary of Queer Affairs bij De Studio. De kortfilms werden geselecteerd door filmjournalist en hoofdredacteur van Kortfilm.be, Niels Putman. Iedere twee weken staat er een andere film op het programma. De titels daarvan worden nog even geheim gehouden.

Saint-Narcisse

Canadese queer iconoclast Bruce LaBruce verenigt mythologie, religie, zelfobsessie en – uiteraard – seks 'Saint-Narcisse', een fabel die zich afspeelt in het Quebec van de jaren 70. Dominic ontmoet tijdens de zoektocht naar zijn moeder allerlei raadselachtige figuren, zoals eeuwig jeugdige heksen, zijn lang verloren tweelingbroer en een priester die geobsedeerd is door Sint-Sebastiaan. Hij heeft maar één doel: zijn familie verenigen. De tweeling raakt verstrikt in een wonderlijk web van seks, wraak en verlossing.

Tickets voor deze en de volgende films van de zomereditie van PinX kun je bestellen via de website van Sphinx.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste