'Soldiers of Love' opgenomen in Eregallerij van Radio2

“Soldiers of Love”, de hit waarmee Liliane Saint-Pierre in 1987 ons land vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, is woensdag toegevoegd aan de Eregallerij van Radio 2. De zangeres uit Diest zingt ‘Soldiers of Love’ nog steeds tijdens elk optreden en het nummer is ook uitgegroeid tot het lijflied van de Belgische LGBTQ- gemeenschap. Het nummer stond reeds meerdere keren boven aan in de Homo Top 100.

Dit jaar viert ‘Soldiers of Love’ dus zijn 35-ste verjaardag. Ze schreef het nummer helemaal zelf en haalde haar inspiratie ervoor uit het journaal.  "Ik zag vanuit mijn zetel hoe het één en al ellende was in de wereld”, zo zei Lilliane Saint-Pierre in een interview bij Radio2. "Een nieuwe dag, een nieuw schandaal": ik had mijn begin en ik was vertrokken", aldus de zangeres. "Daarna kwam "soldiers of love", en is de rest van het nummer eruit gerold. En helaas is het 35 jaar later nog actueel."

‘Soldiers of Love’ is overigens niet het enige nummer dat in de Eregallerij wordt opgenomen. Ook ‘Het kan niet zijn' van Will Tura is net als  Soulsister en Wouter Van Belle opgenomen in de prestigieuze lijst .

Foto: VRT

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste