Shownotes: Nieuwsoverzicht Touristico Gaylive Podcast #19

In Leuven is vorige week de eerste editie van het Queer Arts festival afgetrapt met een pride-optocht doorheen het centrum. Daaraan namen zo een 200 mensen deel. Nog tot het einde van de maand staat er bijna iedere dag ook in het kader van het Queer Arts Festival gepland.

De directeur van het Hongaarse Nationale Museum in Boedapest is de laan uitgestuurd omdat hij toeliet dat minderjarigen de lopende tentoonstelling van de World Press photo bezochten. In de tentoonstelling zitten vijf foto’s. Van de Filipijnse fotojournaliste Hanah Reyes Morales waarin ze een groep van bejaarde homo’s volgt die samen leven en in en rond Manilla drag shows geven. De fotos van de Golden Gays waren onder meer te zien in The New York Times, National Geographic Magazine, en The Washington Post. De directeur van het Hongaarse Nationale Museum moest van de overheid een verbod instellen onder de anti-LGBTQ wetgeving die verbeidt dat minderjarigen in contact komen met wat de overheid homopropaganda noemt. Dat weigerde  directeur Laszlo Simon en daarom werd hij ontslagen als directeur van het museum.

 

En in Nederland heeft een man van 76-jaar ingereden op de homoseksuele burgemeester van Drimmelen. Burgemeester Boy Scholtze moest opzij springen om te voorkomen dat hij zou worden aangereden. Volgens de politie beledigde hij de burgemeester om zijn geaardheid. Ook heeft de 76-jarige de politicus bedreigd. De man is aangehouden en de burgemeester heeft aangifte gedaan.In zijn eerste tien maanden als burgemeester kreeg hij meerdere keren met negatieve reacties over zijn geaardheid te maken. Zo zouden dronken pubers wel eens ‘homo's’ roepen bij het voorbijfietsen van zijn huis. Daar woont hij samen met zijn echtgenoot.

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws