Sammy Mahdi: homofobe imam heeft Belgie verlaten

De Turkse imam die eerder dit jaar een bevel kreeg om het grondgebied te verlaten vanwege homofobe uitspraken op sociale media is uit ons land vertrokken. Dat heeft staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) voor Asiel en Migratie vrijdag geantwoord op een vraag van parlementslid Annick Ponthier (Vlaams Belang).

De Iman kreeg in januari het bevel om ons land te verlaten nadat hij een bericht op zijn Facebook had gedeeld dat op een discriminerende wijze uitlegt waarom homoseksualiteit in de islam verboden is en dat homoseksualiteit ziekte en verval meebrengt. Hij deelde ook een bericht waarin hij zei nog steeds achter Ali Erbas te staan. Ali Erbas is de directeur van Diyanet in Turkije en had net de LGBT-gemeenschap aangevallen in een controversiële toespraak tijdens het vrijdaggebed. De imam van Yesil Camii bedankte iemand die op het bericht had gereageerd dat “homoseksualiteit een virus is van het kapitalisme en de democratie.”

De dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft op 22 oktober 2020 een aanvraag ontvangen om de betrokkene zijn verblijfs- en arbeidsvergunning te hernieuwen. Daarop voerde de dienst een onderzoek uit. Uit het dossier bleek dat de betrokken iman de openbare orde of nationale veiligheid kan schaden. Op 27 januari werd aan het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren het bevel tot verlaten van het land voor de Iman overgemaakt.

“Wie haat komt zaaien in onze maatschappij heeft hier geen plaatst. Het stigmatiseren van de holebi gemeenschap en dit soort boodschappen verder verspreiden kunnen wij niet tolereren", zo zei Sammy Mahdi toen. "Ik til zwaar aan homofobe uitspraken die gebeuren binnen een geloofsgemeenschap. Als imam heb je een voorbeeldfunctie en al zeker als je ooit het recht hebt gekregen om in België te mogen werken. Wie zich niet aan onze waarden wil houden moet daar de gevolgen van dragen.”

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste