Sam De Bruyn kreeg suggestie om zich minder gay te gedragen

Sam De Bruyn weigerde in de begindagen van zijn radiocarrière om zich iets minder gay te gedragen. Dat zegt hij maandag in het vtm programma ‘Durven of Doen’ waar hij samen met Anne De Baetzelier, Julie Vanloo (basketbalspeelster bij de Belgian Cats) en Matthias Casse (judoka, bronzen medaille Olympische Spelen in Tokio) te gast is.

De gasten krijgen een hele reeks vragen voorgeschoteld en één van de vragen luidt: ‘Wat is de grootste opoffering die jij ooit moest maken voor je carrière?’.

“Er zijn dingen die mij gevraagd zijn om op te offeren die ik geweigerd heb”, zo biecht Sam De Bruyn op. “Toen ik begon bij de radio werden er onderzoeken gedaan bij de luisteraars van wat zij van je vonden als presentator. Eén van de commentaren was: hij klinkt wel nogal gay op de radio. En dan werd er eigenlijk zo wat gesuggereerd: ‘Kan je niet een beetje minder gay doen?’. Gelukkig was mijn toenmalige producer een lesbische vrouw die in een tirade is uitgevlogen: ‘Ben je niet goed wijs?! Wàt verwachten jullie?!’ waarop werd geantwoord: ‘Wij vragen niets, het is alleen wat uit het onderzoek blijkt.’ Maar er werd dus wel gesuggereerd dat ik een beetje meer hetero moest doen. En ik ben wel super blij dat ik daar nooit in ben meegegaan in dat soort dingen”, zegt Sam.

Waarheid Durven of Doen van maandag 26 tot en met donderdag 29 juli rond 21u05 bij VTM.

foto:VTM

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste