Rechtbank veroordeelt aanwezigen op homo-huwelijk in Algerije

Een rechtbank in Algerije heeft 44 personen veroordeeld omdat ze een ‘homo huwelijk’ hadden bijgewoond. Twee mannen kregen een effectieve gevangenisstraf. De overige 42 kregen een straf met uitstel. Dat meldt mensenrechtenorganisatie HRC.

De uitspraak van de Algerijnse rechtbank dateert reeds van 3 september.  De 44 personen, negen vrouwen en 35 mannen, werden op 24 juli gearresteerd omdat ze een ceremonie bijwoonden in el-Kharoub die volgens de politie een homo-huwelijk was. De veroordelingen gebeurden op basis van het “hebben van relaties met iemand van hetzelfde geslacht”, “onzedelijk gedrag in het openbaar” en “het in gevaar brengen van anderen door het niet naleven van de COVID19-maatregelen”.

Volgens HRC vertelde een Algerijnse advocaat die in de rechtszaak optrad hen hoe de rechtbank zich baseerde op politieverslagen van de ceremonie. Daarin werden uitgebreid de decoraties, de gebruikte bloemen en de zoetigheden omschreven die aanwezig waren maar ook de zogezegde uiterlijke homoseksuele kenmerken van de gearresteerden. Al die beschrijvingen werden gebruikt om de beklaagden te veroordelen.”

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste