Radio 2 eert Yasmine tijdens Eregallerij

Vijftien jaar na haar overlijden gaat Radio 2 zangeres Yasmine eren tijdens de volgende Radio2 Eregalerij. Yasmine liet talloze tijdloze nummers achter zoals ‘Porselein’, ‘Diep in mij’ en ‘Meisjes aan de macht’. Haar warme stem en betekenisvolle teksten raakten velen en ook een nieuwe generatie artiesten. Op 25 juni 2009 verloor de muziekwereld een icoon toen Yasmine ons verliet. 

Yasmine begon haar zangcarrière als Soundmix-meisje en Tien om te zien-sterretje, maar sloeg al snel andere, meer persoonlijke wegen in. Ze bracht gevoelige popsongs en luisterliedjes en had een grote hit met Porselein, een nummer dat haar op het lijf geschreven was. Nog later zou ze duetten opnemen met grootheden als Thé Lau, Frank Boeijen, Kris De Bruyne en Boudewijn De Groot en werk vertalen van haar grote idool Leonard Cohen. Haar nalatenschap leeft voort in haar hits en herinneringen aan haar carrière. Een eerbetoon aan een ster die nog steeds schittert in onze harten. Ondermeer Gustaph en The Starlings zullen nummers van Yasmine brengen tijdens de uitzending op donderdag 17 oktober.

"Yasmine was een pionier op artistiek en muzikaal gebied en bovendien een queer icoon” zo laat Gustaph weten. “Daarom ben ik vereerd dat ik deel mag uitmaken van dit eerbetoon aan Yasmine." Ook de Starlings sluiten zich daarbij aan. "We zijn allebei enorme fan van het werk van Yasmine. Kato keek er als klein meisje ook naar op en zong veel van haar nummers luidkeels mee. Het is echt een hele eer om haar song te mogen brengen! We zijn tegelijk ook super blij dat Peter Vanlaet zijn verdiende plekje krijgt in de eregalerij. Top gast met een waanzinnig schrijftalent, die altijd de perfecte manier vindt om iets te verwoorden."

Naast Yasmine wordt er tijdens de Eregalerij ook een eerbetoon gebracht aan Mama’s Jasje.Tijdens deze 22ste editie van Radio2 Eregalerij wordt Peter Vanlaet opgenomen in de Eregalerij voor een Leven vol muziek.

Foto: VRT

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste