Programma van tiende Queer Arts Festival bekend

Augustus is traditioneel Pride-maand in Antwerpen. Niet alleen is er in de tweede week van augustus Antwerp Pride maar gaat er ook dit jaar het Antwerp Queer Arts Festival (QAF) door. De tiende editie vindt dit jaar plaats van 4 tot 27 augustus in onder meer De Cinema en De Studio, al worden er ook wel uitstapjes gemaakt naar de Permeke bibliotheek en Extra City/Morpho.

Op die laatste locatie wordt ook het startschot gegeven met een tentoonstelling die er tot op het einde van het festival te zien zal zijn. In de groepstentoonstelling zullen werken te zien zijn van  Alexandra Fraser, Sarjon Azouz, Marijn Kuijper en Nina Vandenbempt. Sarjan Azouz verzorgt ook de opening samen met de uit Berlijn afkomstige visuele kunstenaar  Krzysztof Leon Dziemaszkiewicz.

Van zaterdag 5 tot maandag 7 augustus krijgt de maagdelijke muur van de Permeke bibliotheek een muurschildering. Zaterdag wordt er met het Brusselse collectief Queers on the Move gebrainstormd over wat er op de muur zal komen en op zondag en maandag wordt de tekening dan aangebracht. Op vrijdag 18 augustus kun je in de Permeke bibliotheek ook terecht voor een literaire avond.

Ook worden er tijdens QAF enkele films vertoond. Op zondag 6 augustus kun je terecht in de Cinema voor de documentaire Leon van Krzysztof Leon Dziemaszkiewicz. Diezelfde avond kun je er ook terecht voor de vertoning van een collectie kortfilms. Veertien dagen later, op 20 augustus, worden de films The Radical en Labor vertoond.

Natuurlijk is er tijdens de QAF gelegenheid om te feesten. Met Send in The Clowns gebeurt dit op 12 augustus in De Studio.

De Studio is ook het werkterrein van vijf beloftevolle Queer kunstenaars die er op tien dagen tijd een gloednieuwe voorstelling in elkaar zullen boksen. Het resultaat is te zien op 10 en 11 augustus.

Op 26 augustus wordt QAF afgesloten zoals het festival begonnen is met de Finnisage in Extra City/Morpho. Nina Vandenbempt zal dan ook een performance geven vooraleer het festival feestelijk afgesloten wordt.

Alle evenementen vind je met een uitgebreide informatie ook terug op de website Queerarts.Be.

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws