Pose-actrice schrijft geschiedenis dankzij de Golden Globes

Mj Rodriguez heeft zondagavond geschiedenis geschreven door als eerste transvrouw een Golden Globe te winnen. De 31-jarige actrice kreeg de Golden Globe voor beste actrice in een televisiedrama voor haar vertolking van Blanca Evangelista in de serie Pose.

De winnaars van de Golden Globes werden zondagavond (Belgische tijd) bekend gemaakt via verschillende tweets. Kort nadat bekend was geworden dat ze de Globe gewonnen liet de actrice op Instagram weten dat ze ontzettend blij was met de erkenning die ze kreeg. “OMG OMGGG! Wow! Dat is nog eens een geweldig verjaardagscadeau. Dank je! Dit is de deur die open zal gaan voor zoveel jonge getalenteerde individuelen”, zo schreef ze. “Ze zullen zien dat het meer dan mogelijk is.” Ze zullen een jonge zwarte latino meisje  uit Newark New Jersey zien die een droom had om de gedachten te veranderen met liefde. Liefde wint.”

Het is niet de eerste keer dat Rodriguez geschiedenis schrijft. Vorig jaar werd ze de eerste transseksuele actrice die genomineerd was voor  een Primetime Emmy Award voor beste actrice. Die ging uiteindelijk naar Olivia Colman uit The Crown. In 2019 won ze wel als eerste transseksuele actrice de Imagen Award voor Beste actrice.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste