Olympische Spelen: Poolse roeister komt uit de kast na winnen van zilveren medaille

De Poolse roeister Katarzyba Zillmann is na het winnen door haar team van de zilveren medaille  in het dubbeltwee roeien op de Olympische Spelen van Tokio opnieuw uit de kast gekomen. Na de race bedankte de roeister haar vriendin. Op vragen hierover van de aanwezige journalisten zei Katarzyba Zillmann dat ze al eerder over haar lesbische vriendin gesproken had in een interview maar dat dit nooit opgepikt was.

Nu wil ze het platform dat de Olympische Spelen haar  als zilveren medaillewinnares biedt gebruiken om haar boodschap te verspreiden. Op die manier wil ze de regenbooggemeenschap helpen. “Ik weet dat ik op deze manier anderen help. Het was al genoeg dat ik eerder een t-shirt droeg met het opschrift ‘Sport tegen homofobie ‘ en ik heb een paar berichten gehad van jonge roeisters. Eén van hen vertelde dat ze het thuis moeilijk had en dat ik haar hielp met mijn houding. Zo één boodschap is genoeg om de duizenden hatelijke commentaren volledig te vergeten.

Tom Daley

Katarzyba Zillmann is niet de eerste Olympische atlete die de Spelen gebruikt om een positieve boodschap voor de regenbooggemeenschap de wereld in de sturen. Ook schoonspringer Tom Daley deed dat nadat hij zijn eerste gouden medaille eerder deze week binnen haalde. Dat deed hij in het schoonspringen samen met zijn duikpartner Matty Lee. 

“Ik voel me enorm trots om te zeggen dat ik een homoseksuele man en Olympische kampioen ben. Toen ik jonger was dacht ik niet dat ik de kans zou hebben om iets te bereiken door wie ik was. Door een Olympische kampioen te worden wordt duidelijk dat je alles kan bereiken.”

Foto: Facebook/Kasia Zillmann

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste