Poolse regeringspartij wil van homoseksuelen de nationale vijand maken

De Poolse regerende partij ‘'Wet en Gerechtigheid” (PiS) voert momenteel een campagne waarin homoseksuelen afgeschilderd worden als de nieuwe publieke vijand. Waar de partij zich vroeger vooral focuste op immigranten richt ze in de aanloop van de Europese verkiezingen van mei en de nationale verkiezingen in het najaar, ook haar pijlen op LGBT-rechten. Dat schrijft de New York Times.

De directe aanleiding voor de harde campagne is het tolerantie-charter dat de burgemeester van Warsaw onlangs lanceerde. In het charter wordt opgeroepen om meer tolerantie aan de dag te leggen voor minderheidsgroepen waaronder LGBT’s.

Polen sluit zich met de harde campagne aan bij de steeds groeiende lijst van vooral Oost- en Centraal Europese landen waar nationalistische partijen zich steeds meer richten op de culturele en nationalistische identiteit die gepaard gaat met aanvallen op de LGBT-rechten.Zo probeerde de Roemeense overheid tevergeefs de grondwet te veranderen om homo-huwelijken te verbieden en worden homoseksuelen in Hongarije bestempelt als een bedreiging voor het traditionele gezin. 

Op de conventie van de Poolse partij PiS vorige maand werd de aanval op homoseksuelen ingezet door 
Jaroslaw Kaczynski.
“Zoals we nu weten worden kinderen op zeer jonge leeftijd geseksualiseerd”, zo zei de leider van de politieke partij tijdens het congres. “We moeten dit bestrijden. We moeten het Poolse gezin beschermen. We moeten dit met alle macht bestrijden omdat het een bedreiging vormt voor de beschaving, niet alleen in Polen maar in heel Europa, met zijn op het christendom gebaseerde beschaving.”

“Ik denk dat Polen een LGBT-vrije regio zal worden”, zo zei Elzbieta Kruk, die voor de partij op een zitje in het Europese Parlement aast. 

 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste