Poolse president ondertekent anti-LGBT verkiezingsbeloften

In aanloop naar de komende Poolse presidentsverkiezingen heeft de huidige conservatieve president beloofd om de Poolse kinderen te beschermen tegen wat hij noemt LGBT-ideologische propaganda.

Andrzej Duda wil een tweede termijn als Poolse president in de wacht slepen. Als kandidaat voor de conservatieve PiS-partij heeft hij woensdag verschillende campagnebeloftes bekend gemaakt en die tijdens een ceremonie ondertekend.In het document staat dat hij, als president, de traditionele familiewaarden zal verdedigen. Zo zullen er onder zijn bewind geen homo-huwelijken en adopties door homoseksuelen mogelijk zijn.

Kinderen zullen ook niet blootgesteld worden aan “LGBT propaganda in publieke instellingen. Volgens het document zullen de ouders verantwoordelijk gesteld worden voor de opvoeding en op die manier kunnen beslissen of hun kind seksuele opvoeding op school moeten krijgen en welke buitenschoolse activiteiten ze moeten volgen.

“Dit zijn de principes die ik zal volgen als ik overweeg om de wetten te ondertekenen die door het Poolse parlement zijn goedgekeurd”, zo verklaarde Duda toen hij het “familie-platform” ondertekende.

Ook verklaarde hij dat gelijkheid voor homoseksuele koppels, waardoor ze zouden kunnen trouwen en kinderen adopteren, een buitenlandse ideologie is die Polen niet zou aanvaarden.

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste