Pools parlement keurt anti-LGBT onderwijshervorming goed

Het Parlement in Polen heeft woensdag een wet goedgekeurd waardoor lessen met LGBTQ-inclusieve onderwerpen uit scholen geweerd kunnen worden. De onderwijshervorming werd goedgekeurd nadat de Sejm, de tweede kamer van het Poolse parlement, die een dag eerder besproken had.Daarmee krijgt Polen een soortgelijke wet als die reeds van kracht is in Hongarije en Rusland waar ook in alle talen over homoseksualiteit in al zijn vormen moet gezwegen worden in de lessen die aan minderjarige leerlingen worden gegeven.

Met de Wet van Czarnek, genoemd naar de Poolse minister van onderwijs Lex Czarnek, kunnen directeurs van onderwijsinstellingen alle materiaal en lessen die  door ngo’s of groeperingen van buiten de school, zoals liefdadigheidsorganisaties, gegeven worden uit de klaslokalen geweerd worden. Ook leraars die het verbod niet volgen kunnen door de nieuwe wet ontslagen worden. 

Volgens Czarnek valt hieronder alles wat als een bedreiging voor de moraal bij kinderen kan worden gezien. Eerder verklaarde hij dat homoseksuelen “niet gelijk zijn met normale mensen”. Dat betekent zo goed als helemaal dat de lessen LGBTQ-inclusieve  seksuele opvoeding zo goed als verboden worden.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste