Petitie wil Belgian Pride terug naar het hart van Brussel halen

Momenteel loopt er een petitie om er voor te zorgen dat de Belgian Pride terug in het centrum van Brussel zal doorgaan. Tot 2016 werd aan het Beursgebouw het startschot gegeven voor het vertrek van de pride en werd er na aankomst ook daar een heus straatfeest georganiseerd. De laatste twee edities, voor het losbarsten van de corona-pandemie, vonden plaats aan de Kunstberg. 

De petitie is in het leven geroepen door Frederick Da Soghe, eigenaar van de Brusselse club Stammbar, medeoprichter van de Bear Pride en co-voorzitter van de Brusselse Horeca Federatie. Hij is van mening dat de Belgian Pride terug in het hart van Brussel en in de buurt van de Kolenmarkt, waar de meeste horecazaken  die zich vooral richten op LGBTQ's zich bevinden, moet doorgaan en niet op een afgebakend terrein.  "Vandaag, na twee jaar afwezigheid op fysiek vlak, vinden wij dat het tijd is dat Belgian Pride terugkeert naar het hart van Brussel om er een volksfeest van te maken dat Brussel doet bruisen en niet langer een gesloten veiligheidsevenement dat niet beantwoordt aan de eisen van het publiek." De veiligheidsmaatregelen werden na de aanslagen van 2016 verstrengd waardoor de pride naar de Kunstberg verhuisde.

Sinds de verhuis is de omgeving rond het Beursgebouw echter heel hard aangepast. Zo ligt de Beurs nu in het midden van de voetgangerszone en is de weginfrastructuur in de richting van het Zuidstation ook aangepast. Het is dan ook de vraag of er nog effectief met de vele vrachtwagens gestart kan worden aan de Beurs. Gaylive heeft een reactie gevraagd aan de organisatoren van de pride maar hierop hebben we nog geen antwoord ontvangen. 

Momenteel is de petitie op Change.org reeds een honderdtal keer ondertekend. Je vind ze hier.

Foto: Archief Gaylive 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste