Personeel van Europese instellingen loopt mee in Belgian Pride

Na een onderbreking van twee jaar, als gevolg van COVID-beperkingen, gaat op 21 mei opnieuw de Belgian Pride door.  Egalité, de LHBTIQ+-vereniging die het personeel van alle Europese instellingen en organen vertegenwoordigt, ziet de Belgian Pride als een moment om samen op te staan tegen discriminatie van en geweld tegen LHBTIQ+personen en te pleiten voor zelfbevestiging, waardigheid en gelijkheid van rechten. Egalité roept ook  het EU-personeel op om mee te lopen in de Pride-optocht.

Acties op Europees vlak

De Europese Unie heeft de afgelopen jaren enkele belangrijke gebeurtenissen stappen en initiatieven genomen voor de  LHBTIQ+gemeenschap. Zo presenteerde de Europese Commissie in november 2020 de allereerste LGBTIQ-gelijkheidsstrategie 2020-2025. In juli 2021 heeft de Europese Commissie juridische stappen ondernomen tegen Hongarije en Polen om de grondrechten van LHBTIQ+'ers in deze twee lidstaten te verdedigen. In september 2021 heeft het Europees Parlement een resolutie aangenomen waarin staat dat de EU alle belemmeringen moet opheffen die LHBTIQ+'ers ondervinden bij het uitoefenen van hun grondrechten, waaronder het recht op vrij verkeer.

 

Terwijl het Europees Parlement in maart 2021, als reactie op de achteruitgang van de LHBTIQ+rechten in sommige EU-landen, met name Polen en Hongarije, de EU uitriep tot een "LGBTIQ-vrijheidszone". Op 5 mei 2022 heeft het Europees Parlement een resolutie aangenomen over de gevolgen van de oorlog tegen Oekraïne voor vrouwen. In de tekst benadrukten de leden van het Europees Parlement dat er bijzondere aandacht moet worden besteed aan de situatie van vrouwelijke vluchtelingen die te maken hebben met discriminatie op verschillende vlakken, zoals LHBTIQ+personen, met inbegrip van transgendervrouwen.

Lees ook: Europese parlementsleden roepen Roemenië op om homo en transfobe wet niet goed te keuren

Europese Commissie zet nieuwe stap in inbreukprocedure tegen Hongarije

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste