Pas verkozen parlementslid voor Vlaams Belang vindt holebi-adoptie en homohuwelijk een brug te ver

De verkiezingen zijn nog maar net achter de rug en terwijl de onderhandelingen voor de nieuwe Vlaamse regering nog in volle gang zijn laat Vlaams Belanger Dominiek Sneppe-Spinnewyn (45) uit Zedelgem zich opmerken met een homofobe uitspraak tijdens een interview in de krant van West-Vlaanderen. “Maar wij hebben op zich niets tegen holebi’s. De vraag is alleen of zij moeten kunnen trouwen en kinderen adopteren. Dat vind ik een brug te ver”, zo laat ze optekenen.

De West-Vlaamse werd door het succes van het Vlaams Belang tijdens de laatste verkiezingen onverwacht verkozen in de Kamer. Sneppe kreeg meer dan 10.000 voorkeursstemmen in West-Vlaanderen. 
In een interview met de krant van West-Vlaanderen zei ze ondermeer dat “haar partij niets tegen holebi’s heeft, maar de islam wel”. Iets verder in het artikel spreekt ze zich echter tegen als ze bevestigd dat het Vlaams Belang nog steeds tegen abortus, holebi’s en transgenders is. “Dat beeld klopt nog, maar het is veel genuanceerder dan dat. In onze statuten staat nog altijd dat we tegen abortus zijn. “ 

“Maar wij hebben op zich niets tegen holebi’s. De vraag is alleen of zij moeten kunnen trouwen en kinderen adopteren. Dat vind ik een brug te ver”, zo vervolgt ze.
Dominiek Sneppe werd in 2006 verkozen tot gemeenteraadslid Zedelgem. Vorig jaar was ze ook provincieraadslid voor het district Brugge, maar die plaats moet ze nu afstaan om toe te treden tot het federaal parlement. “Nu wordt abortus voorgesteld als een medische ingreep, maar ik vind het nog altijd moord op een kind dat zich niet kan verweren.”

De uitspraak van Sneppe over het huwelijk en holebi’s zorgde de afgelopen heel wat commotie op sociale media. Ook Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten reageerde intussen Ze liet nogmaals blijken dat er voor Open Vld geen samenwerking met Vlaams Belang mogelijk is.

Ook uit de N-VA hoek komt er kritiek op de uitspraak van Sneppe. Lorin Parys, zelf homo en adoptieouder van twee pleegkinderen, vindt de uitspraken van Dominiek Sneppe “achterhaald en problematisch”. “Maak kennis met de andere kant van de brug”, tweette Parys als reactie, onder de hashtag #LoveMakesAFamily.  

Volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zijn holebirechten “verworven en blijven ze dat”. In een interview bij VTM Nieuws noemde hij de uitlating van Sneppe “een zeer knullige uitspraak”. Volgens Van Grieken zal zijn partij nooit raken aan holebirechten. Hij heeft ondertussen een gesprek gehad met Sneppe en er is beslist dat de West-Vlaamse voorlopig niet meer in de media zal reageren.

“Prima”, zei Parys dinsdagavond in Terzake, want “wij denken er niet aan daar een sikkepit aan toe te geven”. Als hij tijdens de informatieronde of tijdens eventuele regeringsonderhandelingen voorstellen doet die rechten van holebi’s kortwieken, zal dat in elk geval zonder ons zijn. Daar kunnen wij wel duidelijk over zijn.”

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste