Aanvoerders Feyenoord en Excelsior weigeren 'One Love' armband te dragen tijdens wedstrijd

In de Nederlandse voetbalcompetitie hebben de aanvoerders van Feyenoord en Excelsior geweigerd om de speciale ‘One Love’-aanvoerdersband te dragen.  De Nederlandse voetbalbond KNVB pakte afgelopen weekend uit met een sensibiliseringscampagne ter gelegenheid van  ‘coming-out day’.

De bedoeling was dat alle captains van de Eredivisie-teams een zogeheten “OneLove”-armband zouden dragen. Dit is een campagne van de KNVB om “alle vormen van discriminatie” te bestrijden. Het logo bevatte niet de kleuren van de regenboogvlag.

Orkun Kökcü van Feyenoord en Redouan El Yaakoubi van Excelsior weigerden om de speciale aanvoerdersband te dragen omdat zij vonden dat die  niet overeenkwam  met hun geloofsovertuiging.Daar moet je ook respect voor uitbrengen,” aldus Feyenoord-bestuurder Dennis te Kloese tegen de NOS. Kökcü wenste geen “uithangbord” te zijn van LGBT+-emancipatie. De club besloot dan maar om een andere aanvoerder aan te duiden die wel bereid was om de speciale aanvoerdersband te dragen.

Ook Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi  wou de ‘One Love’-armband niet dragen maar hij droeg wel een andere armband met daarop het woord ‘respect’.  “Er zijn heel veel mensen met heel veel verschillende meningen,” zei de voetballer na afloop van de wedstrijd tegen de NOS. “Je moet de discussie niet uit de weg gaan, het is namelijk een discussie met verschillende meningen.”

“Het is niet zo dat wij respect moeten hebben voor één bepaalde groepering. Ik denk dat er wel meer problematiek in de wereld is waar we het over kunnen hebben.”

Foto: KNVB

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste