Ook Georgia komt met eigen 'Don't say gay' wet

Nog geen vierentwintig uur nadat in Florida de “Don’t say gay”-wet werd goedgekeurd heeft de republikeinse senator Carden Summers een soortgelijke wet ingediend in de staat Georgia. De in Florida goedgekeurde wet verbiedt dat er over homoseksualiteit en genderidentiteit gesproken wordt tijdens de lessen in het kleuter en lager onderwijs. 

Het wetsvoorstel dat in Georgia werd ingediend gaat echter nog een stap verder dan dat in Florida. Zo staat er in het voorstel te lezen dat er in de lessen ook niet mag verteld worden dat één ras of geslacht beter is dan een ander, dat een persoon omwille van zijn ras of etniciteit mag gediscrimineerd worden, en dat de Verenigde Staten hun oorsprong vinden in de slavernij.

Het is zeer twijfelachtig dat de wet nog voor 31 mei door de senaat zal worden behandeld. Dat is immers de uiterste datum dat een wettekst goedgekeurd moet zijn door één van de kamers als de wet nog in deze legislatuur door de andere kamer wil geraken.

Transfobe sportwet

Een andere wettekst die zich richt op LGBT-jongeren wordt momenteel besproken door de Kamer van de staat Georgia. Deze wet moet er voor zorgen dat studenten zich enkel bij sportteams kunnen aansluiten die bij het geslacht horen dat op hun geboorteakte staat. Hierdoor zouden transseksuele studenten zich niet kunnen aansluiten bij teams die overeenkomen met hun genderidentiteit.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste