Olympische Spelen: Elke Vanhoof door naar halve finale BMX

Elke Vanhoof heeft zich  geplaatst voor de halve finales van het BMX-toernooi op de Olympische Spelen in Tokio. De 29-jarige moest in de kwart finale de Colombiaanse Mariana Pajon (3 ptn), de Deense Simone Christensen (7 ptn) en de Nederlandse Merel Smulders (10 ptn) laten voorgaan. Zelf haalde ze 12 punten.  Vanhoof werd vierde in de eerste run, vijfde in de tweede run en derde in de derde run. De top-4 plaatste zich voor de halve eindstrijd. De halve finales en finale staan vrijdag, vanaf 3u15 Belgische tijd, op het programma in Japan.

Voor Vanhoof zijn het haar tweede spelen.  Vijf jaar geleden in Rio werd ze knap zesde in het BMX. Voor deze Spelen wist ze zich eind mei pas te kwalificeren dankzij een negende plaats in de laatste Wereldbekermanche in Bogota. In 2019 liep Elke Vanhoof een hersenschudding op waardoor ze een tijdlang buiten strijd was. "Ik heb echt geluk gehad, want doordat de Spelen uitgesteld zijn, kan ik me toch nog plaatsen. In 2020 zou dat me niet gelukt zijn", vertelde Vanhoof bij Radio2 Antwerpen onlangs.

Vrijdagnacht moet Vanhoof opnieuw op de fiets voor de halve finale.

“Het zou een mirakel zijn mocht ik hier een medaille halen, en de finale zou ook al straf zijn. Maar we gaan morgen wel proberen.” 

Van Hoof kan alvast rekenen op de steun van haar vriendin wielrenster Valerie Demey die zondag reeds in actie kwam op de spelen. Voor haar was het meteen haar Olympisch debuut. Zij haalde tijdens de wegwedstrijd echter de finish niet.

Foto: Valerie Demey en Elke Vanhoof (Facebook)

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste