Olympische Spelen: Alison Van Uytvanck door naar volgende ronde

Alison Van Uytvanck (WTA 59) heeft maandag de derde ronde (achtste finales) bereikt op het olympisch tennistoernooi in Tokio. De 27-jarige Vlaams-Brabantse haalde het na een wedstrijd van twee uur en twaalf minuten in drie sets (5-7, 6-3 en 6-0) van de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 13), het tiende reekshoofd.

Ze treft in de derde ronde de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 9), het zevende reekshoofd, die eerder op de dag in haar tweede duel in twee sets (6-3 en 6-0) de maat nam van de Chinese Qiang Wang (WTA 49).

Van Uytvanck kon haar stempel op de wedstrijd drukken in de tweede set toen  Petra Kvitova het door de warmte fysiek moeilijker kreeg. “Ik zat er compleet door na anderhalve set”, gaf Kvitova na de wedstrijd toe. “Mijn benen waren zwaar. Ik lijd aan astma en in dit weer heb ik het extra moeilijk.” Van Uytvanck scoorde met een paar geslaagde dropshots en won met tien spelletjes op rij. 

Van Uytvanck is nog de enige Belgische vertegenwoordiger in het tennis in Tokio. Ze won zondag haar eerste ronde van de Servische Ivana Jorovic (WTA 307). Elise Mertens (WTA 17) ging er in haar eerste duel uit tegen de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 34). In de derde ronde komt Van Uytvanck  de Spaanse Garbiñe Muguruza, het nummer negen van de wereld en het zevende reekshoofd tegen. 

Bron: Belga

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste