Video: Doodsbedreigingen geuit tegen nieuwe Miss Nederland, transvrouw Rikkie Kolle

De nieuwe Miss Nederland, Rikkie Kolle (22), heeft sinds haar verkiezing afgelopen zaterdag verschillende doodsbedreigingen gehad. Dat vertelde de eerste transvrouw die tot Miss Nederland werd verkozen in de talkshow Renze. "Ik krijg haatberichten en doodsbedreigingen”, zo vertelde ze in het programma.

Rikkie Kolle werd afgelopen zaterdag als transvrouw verkozen als de nieuwe Miss Nederland. In het  juryrapport werd de vooruitgang van Rikkie tijdens de wedstrijd gelooft. “Rikkie heeft tijdens de hele show gestraald en heeft in het traject ook de grootste progressie doorgemaakt. Zij heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie. De jury is ervan overtuigd dat de organisatie met veel plezier met deze jonge vrouw gaat samenwerken.” Rikkie Kolle mag haar land ook eind dit jaar  vertegenwoordigen bij de Miss Universe verkiezing in El Salvador. (lees verder na de video)

“Als Miss Nederland 2023 wil ik een stemgeluid en rolmodel zijn voor alle jonge vrouwen en queer personen”, zo liet de nieuwe Miss Nederland in een persbericht weten. “Ik weet als geen ander hoe het is om je alleen te voelen en niet omringd te zijn door alleen maar positieve gedachtes. Toen ik nog kleine Rik was en uit de kast kwam als transgender is dat niet voor iedereen even makkelijk geweest. Ook ikzelf ging eraan onder door. Vandaag de dag sta ik sterker in mijn schoenen dan ooit tevoren. Door mijn inzet, kracht én als Miss Nederland hoop ik verandering te brengen in de maatschappij. Met de organisatie achter mij hoop ik dat “kleine Rik” een verhaal wordt wat we in het verleden kunnen laten en niet hoeven te herhalen op de generatie van nu. Het is nooit te laat en hulp staat altijd klaar. Dat is mijn houvast ook altijd geweest en die wil ik meegeven en verspreiden met mijn eigen verhaal en ervaring.”

Doodsbedreigingen en online haatberichten

Meteen nadat de uitslag bekend was zorgde dat niet alleen in Nederland maar ook in ons land tot heel wat afkeurende reacties.Ook kreeg ze heel veel neerhalende reacties uit de queercommunity. “Ik heb ook doodsreacties gekregen”, zo vertelde Rikkie Kolle. “Ook dm’s, doodsbedreigingen en dingen zoals als ik je tegenkom dan raak ik je. Het is heel heftig maar ik sta er wel echt boven. Ik voel dat het me alleen maar sterker maakt en dat ik me daardoor harder wil maken voor mijn community. Want het laat alleen maar zien dat wij als Nederland er nog lang niet zijn qua inclusiviteit."

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws