Nieuwe Hongaarse wet maakt anoniem aangeven van regenbooggezinnen mogelijk

Hongarije heeft een nieuwe wet goedgekeurd die het mogelijk maakt om regenbooggezinnen met kinderen anoniem te rapporteren omdat ze ‘de grondwettelijke erkende rol van het huwelijk en de familie’ niet eerbiedigen.

In de Hongaarse grondwet wordt het huwelijk gedefinieerd als een ‘unie tussen een man en een vrouw’ waarbij de moeder een vrouw is en de vader een man’. Het is nog onduidelijk welke boetes of straffen onder de nieuwe wet kunnen gegeven worden aan homoseksuele koppels met kinderen, maar dankzij de nieuwe wet kunnen ze door de overheidsdiensten geviseerd en vervolgd worden omdat ze kinderen opvoeden.

Het is de zoveelste aanval op de rechten en de erkenning van LGBTQ-gezinnen. Zo verbood Hongarije eerder al het vermelden van LGBTQ-personen en relaties in de media en op scholen en werd de grondwet aangepast zodat het huwelijk er gedefinieerd werd als een unie tussen een man en vrouw. Ook is er een verbod voor transgenders om hun gender te veranderen op overheidsdocumenten.

De schendingen van de rechten van LGBTQ-personen in Hongarije hebben ertoe geleid dat vijftien Europese landen naar het Europese Hof voor de mensenrechten in Straatsburg trekken.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste