Nederlandse ochtendshow besteed geen aandacht meer aan WK Voetbal na homofobe uitspraken

De  ochtendshow ‘Jan-Willem start op’ op de Nederlandse zender NPO2 gaat geen aandacht besteden aan de komende wereldbeker voetbal in Quatar. Dat hebben de presentatoren Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte besloten na de omstreden uitspraken van WK-ambassadeur Khalid Salman. Die zei in een Duitse documentaire dat homoseksualiteit een vorm van hersenbeschadiging is.

Dinsdag werd de documentaire  op de Duitse zender ZDF uit gezonden. Daarin noemde Khalid Salman  homoseksualiteit "een mentaal defect" en zei hij ook dat hij problemen heeft met kinderen die homoseksuele mensen zien.Ook hamerde de oud-international erop dat homoseksuele voetbalfans niet mochten tonen dat ze homo zijn. "Tijdens het WK komt er van alles het land binnen. Laten we het bijvoorbeeld hebben over homo's. Het belangrijkste is dat iedereen zal accepteren dat ze hier komen. Maar ze zullen onze regels moeten accepteren." Daarop werd het interview door de persvoorlichter van de FIFA afgebroken.

Afgelopen woensdag hadden Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte het over de bewuste uitspraak tijdens hun programma. Daarin zei Jan-Willem Roodbeen die uitspraak schandalig. "Het is geen verrassing, maar het stapelt zich op. Ik neig er steeds meer naar het hele WK links te laten liggen. “

Die suggestie kreeg redelijk wat bijval van luisteraars waarop de presentatoren beslisten om het tijdens hun komende uitzendingen  geen aandacht meer  te besteden aan het WK.

“Ik heb de hele tijd gedacht, het wk wordt er georganiseerd en wat help je de mensen  die als slaaf hebben gewerkt daar en de stadions gebouwd hebben, daarmee  als je  het WK links te laten liggen”, zo kwam Jan-Willem Roodbeen erop terug. “Het is misschien wel mooi om daar een statement af te geven maar dat is niet realistisch. Ik denk steeds meer dat we hier  in Nederland een statement kunnen  afgeven in plaats van in Qatar. Dan kunnen ze bij de KNVB misschien ook een keer hun rug rechthouden."

Homoseksualiteit is illegaal in Quatar en iedereen die er veroordeelt wordt voor homoseksueel gedrag kan er bestraft worden met een gevangenisstraf tot zeven jaar. Moslims kunnen zelfs door de van kracht zijnde Sharia wetgeving de doodstraf krijgen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste