Nederlandse minister niet vervolgd voor uitspraken over homoseksualiteit

In Nederland zal het Openbaar Ministerie de aftredende minister van Onderwijs Arie Slob (Christenunie) niet vervolgen voor zijn uitspraken in de Tweede Kamer over homoseksualiteit in het onderwijs. Het Openbaar Ministerie zegt dat hij als minister parlementaire immuniteit geniet: dat betekent dat hij niet strafbaar is voor uitlatingen in de Kamer.

In november zei de minister in een Kamerdebat dat reformatorische scholen op basis van de grondwet het recht hebben om ouders in een verklaring afstand te laten nemen van een 'homoseksuele leefwijze', zolang er sprake is van een veilig schoolklimaat voor alle leerlingen. Slob kreeg heel wat kritiek voor die uitspraken en elf personen dienden ook een klacht tegen hem in. Nadien kwam hij terug op die uitspraken in de Tweede Kamer. Hij zei toen dat verklaringen van ouders om homoseksuele identiteit af te wijzen te ver gaan.

Zelfs als de minister geen immuniteit zou hebben zou hij met zijn uitspraken geen groep beledigd hebben omwille van hun homoseksuele gerichtheid". Het OM benadrukt dat de uitlatingen een uitleg zijn van het grondwetsartikel over de vrijheid van onderwijs en gaan over de toelaatbaarheid van identiteitsverklaringen op scholen.

Bron: NOS

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste